RECIPE: Mushrooms stuffed with Roasted Brokkoli and Artichoke Dip

I haven’t blogged any recipes for a long time. My bad. Doesn’t mean I haven’t made some delicious things!
For this one, I was inspired by this recipe from closetcooking: Portobello Mushrooms stuffed with Artichoke and Spinach Dip. I still want to try this one in the future, but not whilst I’m in France. I’m not sure why, but I really don’t like the spinach here. It might be because I normally use baby spinach, and I couldn’t find that anywhere.
Anyway, since I promoted Roasted Brokkoli to be my best friend, I decided to substitute it for the spinach. Here we go:

RECIPE: Mushrooms Stuffed with Roasted Brokkoli and Artichoke Dip

1. Start by roasting your Brokkoli. To do this, just cut the brokkoli into little florets.Mix them with a little olive oil, salt and thyme (or herbs de provence) and spread them on an oven tray covered in silver foil.
2. Put under the grill until they’re nice and crispy.
3. Whilst the brokkoli is getting nice and lovely in the oven, prep the mushrooms: Take out the stem, and cut out a little more, so you get more space for filling them later on.
4. Chop the stems, and whatever you’ve cut out and fry in a little olive oil with some garlic powder.
5. In a bowl, mix those fried “insides of the mushrooms” with 1 package of cream cheese, some parmesan, the brokkoli, roughly 1 tin of artichokes and salt and pepper.
6. Stuff the mushrooms with the filling.
7. Sprinkle with breadcrumbs mixed with parmesan.
8. Spray with fat spray (this can be any fat/oil)*
9. Put the little mushroom babies in the oven at roughly 200° for about 20 mins. After that if you’re not happy with the goldness levels, put them under the grill for another 2 minutes.

If you don’t have any sprayable oil/fat, you can just mix the breadcrumbs with some olive oil before sprinkling them on the mushrooms.

Deutsch

1. Brokkoli “rösten”, dafür Brokkoli klein schneiden, mit Olivenöl und Thymian verschmischen und auf einem Backblech, das mit Alufolie ausgelegt ist ausbreiten.
2. Unter den Grill damit, bis er lecker und knusprig ist.
3. Währenddessen die Champignons vorbereiten: Den Stil herausbrechen, und etwas vom Rand trimmen, um mehr Platz für die Füllung zu schaffen.
4. Die Stile und das “Getrimmte” klein schneiden und in etwas Olivenöl mit Knoblauchpulver anbraten und anschließend:
5. Mit 1er Dose Artichokenherzen, 1 Pack Frischkäse, dem Brokkoli, Parmesan, Salz und Pfeffer verschmischen.
6. Die Pilze damit füllen.
7. Semmelbrösel mit etwas Parmesan vermischen und die befüllten Pilze damit betreuen. Anschließend mit Fettspray/Öl besprühen*
8. Ab in den ca 200° heißen Ofen mit den Lieblingen. Falls sie euch danach nicht gebräunt genug sind, könnt ihr sie noch 2min unter den Grill stellen.

* Wer keine Möglichkeit hat zu sprühen, mischt die Semmelbrösel einfach mit etwas Olivenöl, bevor er die Pilze damit bestreut.

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